Network Menu

VAME RM 2000 i Laguna Beach

Rapport från regionmötet
Bildgallerier >>>


VÄSTRA USA/KANADA REGIONMÖTE

Rapporter från Regionmötet i Laguna Beach

Text: Lena Powers, SWEA Seattle
Foton: Lena Powers (Seattle), Pernilla Hübinette (Orange County), Linda Hammond (Orange County) och Vestkusten

ISM 2000 i Laguna BeachRM i Laguna Beach var mycket välorganiserat och bra ordnat. Orange County Sweorna leddes av Laila Soares och när hon inte deltog i mötet höll hon sin hospitalitysvit på Vacation Village öppen, där alla fick en pratstund samt något att dricka. Vi var ca. 117 Sweor som hade slutit upp, många från Orange County, men hela 16 stycken från Arizona. Vi möttes av fina skyltar, som Sanna Wilkinson hade gjort, ett blomsterprytt SWEA logo på blå botten. Vi fick en påse med gåvor och information, samt hade en korg med frukt och vin väntande på rummet.

Orange County Sweorna hade ett lotteri med fina priser, många donerade av lokala SWEA konstnärer, men det finaste priset var naturligtvis ett bärnstenshalsband donerat av Agneta Nilsson. Det gick till Orange County Swean, Maria Montezami, som är en engagerad SWEA och ofta öppnar sitt hem för olika evenemang. Hon var också en av chaufförerna mellan hotell och flygplats, vilket var ett trevligt arrangemang och till och med en del män hade ställt upp som chaufförer.

I Laguna Beach har man många gallerier och lämpligen serverades välkomstdrinken på LU Martin Galleries där också en tavla rafflades ut. Lycklig vinnare till den var Gunilla Thulin från Los Angeles.

Vi åt sen middag på den lokalt populära restaurangen The Cottage Restaurant. Vi satt ute och många träffade gamla bekantskaper, andra lärde känna nya och vi kom i en härlig stämning inför lördagens möte.

Mötet hölls i Neighborhood Congregational Church, som är en fin liten byggnad med träbjälkar i taket och altandörrar ut till trädgården. Där satt vi bänkade framför träpulpeten och dagens ordförande, Britta Armstrong från San Diego skötte klubban med säkerhet och sitt norrländska lugn. Sekreterare var Barbro Sultan från Arizona.

Den viktigaste punkten på dagordningen var SWEAs omorganisation. Alla var väl förberedda och Christina Einstein förde oss igenom förslaget ”rad för rad”. Då vi talade om regionindelningen uppstod dagens hetaste diskussion i ett annars lugnt möte. USA och Kanada delas ju i tre regioner mot nuvarande två. Arizona var inte glada åt det då de känner samhörighet med väst samt har billigare resor västerut. Många tyckte också mellanregionen var för liten. Detta berättade Christina hade lösts genom att Toronto och South Florida har lämnat öst regionen och gått över i mellanregionen och i det senaste regionindelningförslaget från 7 oktober ser regionerna jämnare ut. Med det nöjde sig Arizona för ”SWEAs skull”.

Ekonomin diskuterades och meningen är att det inte ska bli dyrare för lokalföreningen, snarare besparingar då ordförande inte åker till ISM varje år. En regionskassa borde byggas upp och någon nämnde att vi kanske skulle ha en regionstidning? Vi var enade om att regionens arbete kommer att bli viktigare, samt att den nya utvecklingen är spännande! Reorganisationskommittén har gjort ett strålande arbete och har visat på en lyhördhet och en känslighet för SWEAs originalitet och bevarande.
Toronto har mellanregionens RM nästa år och har bjudit in båda de andra regionerna att lägga sina möten där. De har tre mötesrum bokade, så vi kan ha separata möten i varje region, men sociala sammankomster ihop. Vi tyckte alla det lät trevligt och enades om att tacka ja till inbjudan. Som ni förstår är det mycket som ska planeras och Torontos ordförande, Birgitta Westin, uppmanar alla att redan nu tala om ifall ni tänker åka dit.

Naturligtvis gick alla de olika kommittéernas interimsrapporter igenom. Det var nytt för i år att kommittéerna skulle lämna en skriftlig rapport till regionmötena. PR-kommittén berättade att det nu bl.a finns arbetsintyg intyg att använda till styrelsemedlemmarna samt en hel del material som kan användas vid presentation av SWEA.

Agneta Nilsson berättade om de högtflygande planerna inför SWEAs 25-årsjubileum 2004 i Stockholm. Tid är satt till 17-20 juni och en hel del är bokat, bl.a Blå hallen i Stadshuset och Oscarsteatern. En grupp i Stockholm arbetar med det och Agneta svarar på frågor och tar tacksamt emot idéer. Klart är i alla fall att man planerar en satsning på SWEA konstnärer från olika håll i världen. Agneta berättade också om Sverigemiddagen och insamlingen till Childhood, som är öppen året ut. Vi kan också köpa en CD som Childhood framställt, där vinsten går oavkortat till Childhood.

Den planerade föreläsningen av Årets Kvinna 2000, Maria Nyström-Reutersvärd, uteblev tyvärr då hon hade blivit insnöad på vägen.

RM avslutades med en trevlig kryssning i Newport Harbour. Den vackra solnedgången och utsikten ersattes av tät, vit dimma. Men vad gjorde det med båten full av Sweor?

Vi sjöng och pratade och hade kul och skrattade till Kerstin Alm och Ulla Fetzer från Los Angeles som än en gång roade oss med sina plymer, korsetter och rolig sång.

Tack, Orange County, för ett lyckat möte!


Bilder som saknas:

images/Banners/R%20M/RM%20west/Lena-P.jpg
Reporter Lena Powers, SWEA Seattle

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010032.jpg
Arrangörerna från Orange County – Britta Alerheim skötte lotteri och produktförsäljning, Laila Soares ordförande och Maria Montazami som skötte transporterna (hon vann också bärnstenshalsbandet)

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010002.jpg
Tre damer i galleriet LU Martin under välkomstdrinken

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010010.jpg
Fredagsmiddagen – Ett av borden på Cottage

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010013.jpg
På The Cottage Restaurant – En bild rakt ut över Sweorna

images/Banners/R%20M/RM%20west/motet.jpg
RM väst i mötet med Britta Armstrong som ordförande, Barbro Sultan som sekreterare och Christina Einstein som berättar om reorganiseringen.

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010026.jpg
Vi satt utanför konferensrummet och åt boxlunch i solen

images/Banners/R%20M/RM%20west/Agneta.jpg
Agneta talar om Sverigemiddagen och 25 årsjubileet.

images/Banners/R%20M/RM%20west/RM-Vast-Ganget.jpg
RM Väst gänget- nästan alla deltagare samlade utanför konferensrummet efter mötet lördag

images/Banners/R%20M/RM%20west/Ett-gang-pa-baten.jpg
Ett gäng på båten – kryssning i Newport hamn. Från vänster; Birgit La Face, Seattle, Ulla Fetzer, LA, Kerstin Alm, LA, Harriet Le Grand, Orange County (stående), Britta Armstrong, San Diego och Lena Powers, Seattle

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010033.jpg
Kerstin Alm ledde allsången på lördagskvällens kryssning, vilket ibland ledde till munterhet som synes

images/Banners/R%20M/RM%20west/Allsang-pa-baten.jpg
Allsång på båten – Hela gänget sjunger

images/Banners/R%20M/RM%20west/Kerstin-och-Ulla-i-smoking.jpg
Kerstin Alm och Ulla Fetzer L.A. kom in i smoking och sjöng till allas förtjusning.

images/Banners/R%20M/RM%20west/P1010030b.jpg
De hade egna texter om deltagarna.

images/Banners/R%20M/RM%20west/Kerstin-och-Ulla-i-fjderskr.jpg
Förtjusningen blev än större då kavajerna åkte av!