Network Menu

Rapport OAME RM2001 i Philadelphia

Rapport OAME RM2001 i Philadelphia
Bildgalleri, OAME RM2001 i Philadelphia >>>


ÖSTRA USA/KANADA REGIONMÖTE

Rapporter från RM i Philadelphia 5-6 oktober 2001

Text: Ethel Carlegren, SWEA Minnesota

Tänk vad ett år går fort. Det är ett helt år sedan vi SWEA Minnesota stod för värdskapet. Nu har vi också varit med om RM 2001 i Philadelphia, som inte bara var Förenta Staternas första huvudstad utan också har starka svenska band sedan 1600-talet. Till och med stadens flagga är blå och gul.

Under fredagen den 5 oktober anlände de flesta Sweorna till ett härligt varmt och skönt Philadelphia. Från vinterkappan till shortsen för Minnesota Sweorna i alla fall. Efter att ha blivit väl bemötta av Sweor på flygplatsen fick vi ta en buss till vårt hotell Crowne Plaza som ligger mitt i staden.

Några Sweor var redan på stadsvandringsturen eller kanske besökte Orrefors Outlet Store andra tog tillfället till shopping. Jag och några till hamnade på varuhuset Daffy’s. Oj vilka fynd vi gjorde!

Kvällens middag fick vi verkligen göra skäl för. Det var nämligen en promenad från hotellet till the Acorn Club som tog c:a 15 minuter. Acorn Club lär vara en av de äldsta kvinnoklubbarna i USA. Ni som varit med på något av SWEA’s möten i vår värld vet vilken fantastisk stämning det är bland Sweorna med en ljudnivå så hög att ens stämma knappt blir hörd. Så var det också på the Acorn Club denna kväll. SWEA Philadelphia ordförande Carin Foster hälsade oss alla varmt välkomna till Philadelphia och the Acorn Club. Därefter avnjöt vi den goda middagen, som varade i flera timmar.

Även om fredagskvällen var sen blev lördagsmorgonen tidig. Efter frukosten radade några SWEA avdelningar upp sina produkter för försäljning. Här kunde man köpa bagageremmar, förkläden, kepsar, skrapor m.m. Lördagen fortsatte därefter med ett mycket intressant och uppskattat föredrag av Betty Coletta som är stress-management expert. Hon pratade om skrattets betydelse. Skrattet är avkopplande för alla kroppens muskler och verkligen avstressande. Visste Du att Du får dom “rätta” rynkorna av att skratta, om nu rynkor kan vara rätta. Barn skrattar c:a 400 gånger om dagen medan vi vuxna begränsar oss till 12-15 gånger. Här får vi bättra oss! Ett gott skratt förlänger livet, har vi ju fått lära oss. Betty rekommenderade oss att inta en rejäl dos vitamin J som står för “joy”. Kaffepausen blev enormt populär. Vi blev nämligen serverade gräddbullar med och utan kokos. Gott, jättegott!

Lättade av allt skrattande kunde vi nu sätta igång med vårt regionmöte. Carin, SWEA Philadelphia’s ordförande, hälsade oss alla välkomna till mötet och läste upp en hälsning från vår internationella ordförande Kerstin Velander som ledsamt nog inte kunde vara med oss. Vi alla saknade henne mycket under dessa RM dagar. Den stora frågan på dagordningen var förstås SWEA’s omorganisation. Alla tycktes i stort vara eniga bakom Reorganisationskommitténs förslag. Jag tror att det var tack vare allt skrattande som mötet gick som en dans och vi var färdiga redan klockan 15. Därmed fanns det tid över för att umgås lite mer individuellt. Dagen var regnig men det bekom oss inte så mycket där vi satt i den fönsterlösa salen. Kvällen blev däremot fin men lite sval. Strax före klockan 18 avgick två skolbussar från hotellet till American Swedish Historical Museum som är det äldsta svenska muséet i USA byggt 1926. Där mottogs vi av Philadelphia Sweor många i sina vackra folkdräkter, vilket kändes mycket trevligt och svenskt. Vi fick en kort guidad tur av detta fascinerande museum. En av guiderna var Philadelphia Swean Margaretha Talerman som är kurator på museet. Med kungliga placeringskort tågade vi in till middagen. Till allas glädje serverades vi av trevliga män och inte vilka män som helst. De var alla SWEA män. Den uppgiften skötte de klanderfritt så en eloge till dem alla. Kvällen fortsatte med dragning i det stora lotteriet. Alla gick dock hem med en vinst, boken Kungliga Svenska Konstnärer som en gåva från museet. Kvällen avslutades med sång och musik underhållning av Eric Bazilian och Charles Baily också de med SWEA anknytning.

Ett stort tack till SWEA Philadelphia med Carin Foster i spetsen för att vi Sweor blivit ytterligare berikade med ett fantastiskt minnesrikt regionmöte.


Bild som saknas

images/Banners/R%20M/RM%20east/Ethel.jpg