Network Menu

ROs rapport från MAMEs RM 2003 i Ft. Lauderdale

Till ROs rapport från MAME RM2003 i Ft. Lauderdale
Till bildgalleriet från MAME RM2003 i Ft. Lauderdale >>>


Rapport från RM2003 i Ft. Lauderdale

Fotograf: Suzanne Becker (Arizona)

MAME RM2002 i Toronto

Barbro Sultan
RO Mellersta Amerikas
SWEA Arizona

Regionmöte i Florida den 17-20 oktober

Fredag den 17 oktober kl 3 pm, samlades MAMEs regionstyrelse till ett informellt förmöte. Solen sken och vi hade ett underbart mötesrum med utsikt över havet. Av 11 avdelningar var 10 stycken nya styrelsemedlemmar. Många av oss hade aldrig träffats. Vi behövde bekanta oss med varandra och diskutera en del punkter på agendan.

Florida Sweorna hade ordnat en utsökt Carribian Buffet på hotellet på fredagskvällen, med underhållning av Helena Redman som sjöng jazz, men också svenska sånger där vi alla sjöng med. När Helena sjöng “Den blomstertid nu kommer”… så oavsett ålder så hade vi samma referensramar; skolavslutning, sommarlov! Stämningen steg ytterligare när den förnämliga gitarristen spelade latinamerikanska toner. Danslusten hos Sweorna är vida känd och till personalens stora förtjusning var nästan samtliga Sweor i danstagen.

Lördagsmötet startade med ett roligt tal av Kickan Williams man, Temple. Mötet varade mellan 9.00-17.00. En skara trogna åhörare deltog aktivt i vårt möte. Av de 11 avdelningarna deltog alla styrelsemedlemmar utom Chile.

MAME VM2003 i Ft. LauderdaleVi tog god tid till avdelningsrapporterna, som presenterades muntligt av samtliga ordförande. Detta uppskattades mycket av alla i styrelsen, som tyckte att dom lärde känna varandras avdelningar och dessutom fick med sig många idéer hem till den egna avdelningen.

Lunchboxar stod färdiga och en del gick ner på stranden, andra satt runt poolen och njöt av det vackra vädret och havets brus.

Eftermiddagen fortsatte med många diskussioner och förslag. Vi beslöt att ha ett regionlotteri som fundraising. Vi behöver stärka vår ekonomi, år 2005 skall regionen vara självförsörjande. Lotter kommer att säljas från den 1 januari 2004, med dragning den 15 mars. En resebidrags fond bildades och ingår i Finanskommittén. Till den invaldes Ebba Jantz, Toronto, övriga är Lena Capra, Denver, regionens kassör och sammankallande, Britt Norrman, Florida, Randi Broch, Chicago och Barbro Sultan ex officio. Till nomineringskommittén valdes Britt-Marie Wood, Minnesota, sammankallande, Kickan Williams, Florida och Carin Anger, Dallas.
Övriga kommittéer har hittills inte varit särskilt effektiva, varför det beslöts att göra ett försök med att sätta samtliga medlemskapspersoner, webbmostrar, programansvariga, kassörer och samtliga redaktörer (vilket vi hade förra året, som fungerade rätt bra), i varje avdelning i respektive kommittéer. Dessa bildar regionkommittéer inom sina gebit. Hittills har vi fått Filippa Lejonhufvud-Reading, Florida, som sammankallande för redaktörerna, Margareta Hedlund, Florida, som sammankallande för Webbmostrarna och Lena Rapp, Arizona, som sammankallande för medlemskapet. Styrelsen hoppas att detta skall fungera och att samtliga är villiga att ställa upp och utöka vårt nätverk.

Styrelsen fann också att det var värdefullt att RO besöker nya avdelningar och att hon är mer synlig i avdelningarna. Ett årligt resebidrag budgeteras till detta ändamål, om pengarna inte används går dessa till resefonden.

Regional avgiften är $3.00, samma som för 2003. Nästa RM blir i Denver 8-10 oktober 2004.

Efter avslutat möte hann några av oss ta ett dopp i det härligt salta och varma havet. Sedan bar det av i vackert blågula bussar till restauranten Yesterday. Där väntade oss en “open bar” vilket kändes bra efter en lång och rätt jobbig dag. 3 rätters meny och en fantastisk chockladefterrätt avslutade menyn. Christina Moliteus höll ett mycket uppskattat tal som bland annat belyste SWEA International.

Naturligtvis hade SWEA Florida anordnat ett lotteri. Priserna var minsann inte fy skam; nyaste Erikssons telefon, smycken, påslakan och annat fint, donerat av Maud Witt, resa till Sverige med Lufthansa, var naturligtvis höjdpunkten, och den vanns av Eva Trivigno, New Orleans, vår senaste avdelning.

Musiken var av högsta klass, Joe Donato spelade önskemusik och hanterade sin saxofon suveränt. Önskelåten från Dallas Carin Anger, “The Yellow Rose of Texas”satte igång dansen. Joe Donato spelade allt, country, jazz, latin amerikanskt osv. Den som inte dansade kunde stå på balkongen och titta ner på den ena lyxbåten efter den andra som passerade på kanalen.

Vi var alla överens om att vi hade haft en fantastisk kväll, vi har ju alltid roligt, vi Sweor, när vi kommer tillsammans.

MAME VM2003 i Ft. LauderdaleSöndagen kom med brunch på stranden, ackompanjerad av sydamerikanska rytmer. De flesta reste hem efter brunchen, men en skara på 11 Sweor drog ner till Everglades, där fick vi vårt lystmäte på alligatorer. Floridas Ulla Gray körde oss alla tryggt och säkert och Britt Norrman var en duktig guide. Kvällen avslutades i Miami på en Cubansk restaurant.

På måndagen ställde Ulla upp igen och körde nu 7 Sweor till Key West. Där besökte vi bland annat Ernest Hemingways hem och fick också veta att där lever 61 stycken 6-tåiga katter. Vi såg några få, katterna är döpta efter filmstjärnor, och vi hade den äran att möta Chaplin, likheten var slående!

Tack Florida, för några härligt välorganiserade dagar, ni gjorde ett strålande jobb vi kommer gärna igen!

Barbro Sultan 25 oktober 2003


Bilder som saknas:

images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_19.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_23.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_36.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_46.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_30.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_77.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_53.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_79.jpg
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_106.jpg (har som liten)
images/Banners/R%20M/MAmericas/rm_2003/FtLauderdale_113.jpg