Network Menu

Konferensdagen på Foresta Hotel fredagen den 18 juni 2004

Innehållsförteckning för alla rapporter efter SWEAs Silverjubileum >>>


Text och bilder: Kerstin Alm (Los Angeles)

Elisabeth Ivarsson; Foto: Kerstin AlmVi möttes av trevliga värdinnor i blågula band, och i täten vår alltid positiva Elisabeth Ivarsson, som hade fått i uppdrag att arrangera något, som verkade alldeles kolossalt överväldigande. Hon hade lyckats och inte bara lyckats, utan lyckats över alla förväntningar. Ett virrvarr av damer som alla ville veta var dom skulle infinna sig.

Många trådar att hålla ordning på. Nåväl trådarna kallades för spår. Mycket viktigt att inte spåra ur. Stora Millessalen, lilla Millessalen, Neptun här och Poseidon där.

Efter ett bildspel av Dietrich Muller med bilder från Stockholm och Sverige var det dags för Gunnila Masreliez-Steen att ge en kort, mycket professionell introduktion.

Har man en möjlighet att övertala prinsessan Christina, fru Magnusson, vill man gärna ha henne som klippare av invigningsband. Med Christina Moliteus hjälp så var invigningen snabbt och effektivt omhändertagen och konferensen högtidligt öppnad.

En samling högst intelligenta, vältalande och till synes trevliga herrar som debatterade om olika aspekt i Sveriges handelspolitik och industriutveckling. Ambassadör Jan Eliasson, Sveriges ambassadör i Washington D.C., ambassadör Frank Belfrage från Paris och Ulf Wickbom som ”mediator” debatterade med Annika Rembe.

Agneta blev ännu en gång upphöjd till skyarna och med tårar i ögonen emottog hon ännu en gång gratulationerna. Nu började hon bli van vid den här typen av uppvaktning.

Herman och Birgitta Lindqvist gjorde gemensamt ett program om hur det är att bo i olika länder med alla förväxlingar som kan uppstå. Det var ett mycket trevligt framförande och vi kunde nog känna igen oss från vissa situationer.

Kocken Fredrik talade med inlevelse om mat och man kände sig för att gå hem och försöka något nytt.

Patricia Tudor-Sandahl visade sig vara en otrolig kvinna med mer än en normal dos av karisma. Vi satt som tända ljus och såg på denna fantastiska uppenbarelse som rörde sig med mycken grace under tiden hon talade med seriös inlevelse. Med Patricia som sista punkt på programmet och kvar på näthinnan, började det nu bli bråttom. Hem för att försöka med litet ”beautification” och omklädning för kvällens teaterupplevelse.

Frank Belfrage (Sveriges ambassadör i Frankrike) och Annika Rembe; Foto: Kerstin Alm

Publiken samlad; Foto: Kerstin Alm

Snart fardiga; Foto: Kerstin Alm

I bildgalleriet härnedan kan du se alla bilderna från konferensdagen på Foresta!sweaarkivet-sidan om konferensdagen under 25-årsjubileum