Network Menu

SWEA konstutställning/Millesgården

Konstnärer som ställer ut >>>

Millesgården kan betraktas som ett konstverk i sig, en väl avvägd scenografi bestående av terrasser, fontäner, trappor, skulpturer och kolonner. Och därtill kommer den omväxlande vegetationen och utsikten, som är milsvid över Värtan från den höga Herserudsklippan.

År 1906 köpte skulptören Carl Milles en tomt på Lidingö och lät 1908 uppföra ett bostadshus med ateljé. I det vackra hemmet bodde Carl och Olga Milles fram till 1931.

220 SWEAkonstnärer har skickat in bilder på sina alster, allt från olja och akvarell till foto och vävnader och skulptur.

Under våren har den professionella juryn gått igenom allt detta materia och preliminärt i och preliminärt valt ut cirka 25 konstnärer. De flesta kommer tyvärr inte att kunna tas med. Juryn är lika med Millesgårdens chef Staffan Carlén, Malmö konsthalls chef Göran Christenson och art consultant Ann Westin.

Till utställningen planeras en katalog och dubbelsidiga affischer på hundra ställen runt staden i tre veckor. Utställningen är tänkt att vara till augusti.


Jubileumskansli:

Ninni Pettersson-Wästberg
epost: jubileum(SKYDDAD -- ERSÄTTER parentesis med @ symbolen)swea.org
Östermalmsg. 61
SE-114 50 Stockholm
Tel: +46 8 662 04 55
Fax: +46 8 663 59 18


Bilder saknas:

chapters-swea.org/jubileum/images/bordetslust.jpg
chapters-swea.org/jubileum/images/europ.jpg
chapters-swea.org/jubileum/images/millesStatueSm.jpg