Network Menu

Konstutställningen på Millesgården den 17 juni 2004

Innehållsförteckning för alla rapporter efter SWEAs Silverjubileum >>>


Text: Kerstin Alm (Los Angeles)
Bilder: Kerstin Alm (Los Angeles), Marie Barrymore (Stockholm) och Margaretta Simpson (Boston)

Malin Philipson; Foto: Marie Barrymore

Ett nobelt anordnat arrangemang. Malin Philipsson visade sig verkligen ha varit den perfekta personen för den här uppgiften och hade med sina medhjälpare lyckats med både utställningen och invigningen av Millesgårdens sommarutställning 2004. Det har senare visat sig att besökare på Millesgården varit mycket imponerade av SWEA konstnärerna och valet av alster.
Prinsessan Christina invigar utställningen med hjälp av Christina Moliteus och Agneta Nilsson; Foto: Margaretta Simpson

Prinsessan Christina, fru Magnusson, fick uppdraget och äran att inviga utställningen. Det var en ganska kylig kväll men med en vacker solnedgång och de ståtliga statyerna sträckte elegant sina armar uppemot skyn. Millesgården var lika vacker och överväldigande som alltid och Staffan Carlén, Millesgårdens chef verkade nöjd och glad över den stora ansamling Sweor, som deltog den här kvällen. Alla konstnärerna blev introducerade och vi övriga var nu angelägna om att komma in i utställningshallen för att beundra deras konstverk samt att bli uppvärmda.. Först blev dock alla som varit arrangörer avtackade med vackra hästar. Det började också bli riktigt kallt och snart dags att ta bussen till Ropsten och tunnelbanan hem. På vägen till Stortorget i Gamla Stan hamnade en grupp Los Angeles Sweor på Grand Hotel, där Margareta Svensson också LA Swea, underhöll i baren med vacker sång och pianospel. En trevlig avslutning på en otrolig dag!

I fotogalleriet härnedan kan du se alla bilderna från Millesgården!Ursprungliga artikeln (länkar fungerar ej, har ersätts av artikeln här)

sweaarkivet-sidan om konstutställningen på Millesgården under 25-årsjubileum