Network Menu

Skansen – invigning av Plugghästarna och körövning lördag 19 juni 2004

Innehållsförteckning för alla rapporter efter SWEAs Silverjubileum >>>


Text: Kerstin Alm (Los Angeles)
Bilder: Kerstin Alm (Los Angeles) och Marie Barrymore (Stockholm)

Anna Greta Leijon som klipper bandet och Christina Moliteus; Foto: Kerstin Alm
Med säckar av peruker och klippta sjalar tog jag en taxi upp till Skansen. Vi hade speciella pass för att komma in och tänka sig, taxin kunde köra ända upp till Breda Blick.

Lena Powers, Christina Moliteus och Agneta Nilsson var på plats och Anna Greta Leijon och Christina invigde utställningen av små dalahästar som svenska skolbarn vid Svenska Skolan i Utlandet hade målat. Lena Powers från SWEA Seattle hade varit den som jobbat mycket hårt och intensivt att få in alla hästar och tagit hand om alla detaljer. En familj från San Diego var också med om invigningen och det var kul att några av skolbarnen fick vara med om något som gjort stort intryck på Skansens besökare i sommar.

Skansen; Foto: Kerstin Alm

Kören hade nu sin första övning med Ingegärd Franzen, körledaren och Merit Hemmingsson, som ackompanjerade oss. Utdelning av ”håren” och extra sångblad, och snabb genomgång av de tre sångerna vi skulle framföra. Det lät riktigt bra efter att Ingegärd lärt oss litet om andning och hur man håller tonerna på tungan utan att kippa efter andan.

I bildgalleriet härnedan kan du se alla bilderna från Skansen!Ursprungliga artikeln (länkar fungerar ej, har ersätts av artikeln här)

sweaarkivet-sidan om invigningen av plugghästar på Skansen under 25-årsjubileum