Network Menu

MEMAs regionmöte i Como, Italien

MEMAs regionmöte 2010 i Como; Fotos:Emma Nilsson och Anna Sjöblom7-10 oktober, 2010

MEMAs regionmöte hölls i år i vackra Como i norra Italien. Det var SWEA Milano som
arrangerade och alla regionens avdelningar och dess ordförande var representerade.

Programmet började med en aperitivo på torsdagkväll. På fredagen, efter ett exklusivt
besök på Ratti Foundation där en samling gamla sidentyger visades, ägnades dagen åt ett diskussions- och förmöte då vi gick igenom dagordningen och gjorde några tillägg av punkter. På kvällen följde aperitivo hemma hos Milanos avdelningsordförande Eva Svanteson Brandel. Där kunde vi fortsätta prata, umgås och även lära känna vår internationella ordförande Åsa-Lena Lööf.

MEMAs regionmöte 2010 i Como; Fotos:Emma Nilsson och Anna SjöblomMedan styrelsen och några gästande Milano-Sweor diskuterade, gjorde ”turistande” Sweor en tur på Como-sjön, där vackra italienska villor och parker i Bellagio besöktes. På hemresan överraskade Milano-Sweorna med mousserande vin och plockmat, vilket var mycket uppskattat. Middag följde med alla tillresta Sweor på en restaurang där vi åt rikligt och gott.

Lördagens årsmöte startade punktligt och många rutinärenden avklarades snabbt och effektivt. Nya medlemmar valdes in till valberedningen och rese- och finanskommittén samt alla avdelningsordföranden presenterade sina rapporter. Dessa presentationer är alltid mycket uppskattade och ger nya idéer och saker att tänka på till avdelningarna. En mycket kort presentation av medlemsregistret följdes av punkten ”Vem bestämer i SWEA”. Vi hade turen att ha Åsa-Lena Lööf med oss och hon talade om detta. Åsa-Lenas närvaro var mycket uppskattad och gjorde att gapet mellan den internationella SWEA-styrelsen och avdelningarna kändes mindre. En visning av ”pajen” med fördelningen av SWEAs kostnader gjordes också och den klargjorde en del frågor som funnits innan.

MEMAs regionmöte 2010 i Como; Fotos:Emma Nilsson och Anna SjöblomDe andra Sweorna promenerade antingen i Milano eller i Como under ledning av kunniga guider och Milano-Sweor.

Galamiddagen på kvällen var fantastisk med mycket och god mat, trevlig och högljudd
samvaro och ett lotteri med många vinster.

På söndagen var även mötesdeltagarna lediga och många av de tillresta följde med på besök på en vingård där vi fick smaka på en del ovanliga viner, bland annat ett mousserande rött vin. Besöket följdes av en typisk italiensk söndagslunch. Restaurangen låg ute på landet, men var full med italienska familjer som njöt av den rikliga och mycket goda maten. Det var väldigt tyst i bussen på tillbakavägen – de flesta snusade gott.

MEMAs regionmöte 2010 i Como; Fotos:Emma Nilsson och Anna SjöblomPå kvällen eller följande morgon var det dags att säga adjö till gamla och nya kontakter och alla återvände hem med den där energikicken som man automatiskt får efter ett stort SWEA-möte. Stort tack till Milano-tjejerna för det arbete ni lagt ner för att vi alla skulle få det bra!

Text: Annika Crombez, SWEA Paris och Ann Winstanley, regionordförande MEMA
Foto: Emma Nilsson och Anna Sjöblom, SWEA MilanoMEMAs regionmöte 2010 i Como; Fotos:Emma Nilsson och Anna Sjöblom