Network Menu

OAMEs regionmöte i New York

OAMEs regionmöte i New York; Foto: Privat8-11 oktober, 2010

SWEA New York var värd för OAMEs (Östra Amerikas) regionmöte som hölls andra helgen i oktober. Sweorna i New York hade ett fullspäckat schema samt fantastiskt väder att erbjuda. Fredagförmiddagen började med en guidad rundtur i Förenta Nationernas högkvarter. Vår guide berättade om FNs historia och dess roll i världen samt hur olika underorganisationer gör insatser runtom i världen för att förbättra mångas livsvillkor, inte minst barns vardag. Guidningen avslutades med en buffélunch i FN-delgaternas matsal.

Fredagkvällen bjöd på mingel på Scandinavia House där generalkonsul David Dangoor var inbjuden och informerade oss om konsulatets arbete i New York. Vi minglade både inom- och utomhus och njöt av den fina kvällen samt en god buffé.

OAMEs regionmöte i New York; Foto: PrivatLördagens årsmöte gick snabbt och smidigt, inte minst tack vare att Margaretha Talerman, nytillträdd regionordförande, och den övriga regionstyrelsen hade förmöte på fredagen. Barbro Westin, sekreterare i SWEA International, presenterade det nya medlemsregistret och svarade på frågor. Efter årsmötet delade vi in oss i arbetsgrupper som diskuterade webben, SWEA Bladet och medlemskap bland annat. Det var många roliga och givande diskussioner som sammanfattades och presenterades inför alla. Slutligen, till vår förtjusning, bjöd Ulrika Bengtsson/Roger Smith Hotel alla Sweor på champagne – en mycket trevlig avslutning på årsmötet! För dem som inte deltog på årsmötet erbjöds besök på Lower East Side Tenement Museum.

OAMEs regionmöte i New York; Foto: PrivatLördagkvällens festmiddag tillbringades på World Yacht och vi kryssade på Hudsonfloden med fantastisk utsikt över Frihetsgudinnan, Brooklynbron och Manhattan. Kvällen började med drinkar och tilltugg och fortsatte med en buffé, allsång och lottdragning av fina vinster i regionlotteriet. Brett Umlauf, SWEA New Yorks stipendiat 2010, underhöll med Bellmanvisor.

På söndagen erbjöds en ”Sex and the City”-bussrundtur samt en ”Southern” brunchbuffet med Harlem Gospel Choir.

OAMEs regionmöte i New York; Foto: PrivatTack till SWEA New York som ordnade ett väldigt fint regionmöte!

Text: Annika Pelme, SWEA Philadelphia