Network Menu

VAMEs regionmöte i Seattle, WA

VAMEs regionmöte 2010 i Seattle; Foto: Annette Åsberg30 september – 3 oktober, 2010

Region VAMEs årsmöte i Seattle kännetecknades av kreativitet, framåtanda och nytänkande. SWEA Seattle hade ordnat ett fantastiskt arrangemang. Till och med vädergudarna hade de övertalat att visa sin bästa sida. För allt det de gjorde för oss dit resande vill jag ge dem alla rosor i världen.

Vi startade torsdagskvällen med mingel hemma hos en av Seattle sweorna där det serverades hemmagjord buffé av högsta klass. En trevlig kväll med en fantastisk utsikt att njuta av.

Fredagen startade med förmöte för styrelsen medan övriga sweor tog en tur med de berömda ”Ride the Ducks”, åkte till Pike Place Market, Ivars Fish Bar, Seattle Art Museum, Snoqualmie Falls eller gjorde en konst och kultur utflykt till Tacoma.

Styrelsens möte var mycket inspirerande och gav mersmak inför Årsmötet nästkommande dag.

VAMEs regionmöte 2010 i Seattle; Foto: Mariana NäslundNär mötet avslutats hade vi tid över för eftermiddagens sista utflykt som var ”The Underground Tour”. Spännande historisk tur i de ”diken” mellan hus och gator som uppstod då man under slutet av 1800 talet beslutade att höja vägarna mellan 3,5 till 9 meter över gatunivå. Idag ligger dessa ”diken” eller trottoarer under Seattles nuvarande gator.

Kvällen tillbringade vi på Wild Ginger med underbart östasiatiskt kök.

På lördagen var det dags för årsmöte som vi klarade av på rekordtiden 3 timmar och det utan att tumma på delaktighet och information. Eftermiddagen kunde vi ägna åt Medlemsregistret, ”Vem bestämmer i SWEA” och de viktiga diskussionerna. Dessa diskussioner som pågick i några timmar resulterade i ett dokument med namnet ”Effekterna av ett ökat samarbete inom VAME”.

VAMEs regionmöte 2010 i Seattle; Foto: Mariana NäslundSom pricken över i avslutades dagen med SWEA Seattles Galamiddag på Swedish Culture Center. Där vi fick vara med att fira SWEA Seattles 20 års dag. En fantastisk kväll med mycket underhållning, god svensk mat, fina tal, glada Sweor och allt slutade i en explosion av dans och medryckande musik. SWEA Arizona vann vår medlemsvärvartävling och tilldelades sexiga strumpbyxor till hela styrelsen. Detta var en kväll som man sällan glömmer.

Söndag morgon gick färden till Space Needle och en underbart god Brunch med lika underbar utsikt över Seattle.

Trötta, mätta, nöjda och med ny energi återvände vi alla till våra respektive avdelningar

Tack SWEA Seattle för en mycket välplanerad och rolig helg.

Text: Annette Åsberg, Ordförande SWEA VAME
Foto: Bild 1 Underground tour Annette Åsberg Bild 2-3 Galamiddag Mariana Näslund