Network Menu

VEMA regionmöte i Marbella, Spanien

30 september – 3 oktober, 2010VEMA regionmöte i Marbella, 2010

Det var med fasa SWEA Marbella följde utvecklingen av hot om generalstrejk i hela Spanien den 29 september – samma dag som de flesta Sweor skulle anlända till VEMAs regionmöte. Vi väntade in damer från 13 länder. Visst blev det strejk och visst var det en del Sweor som blev kraftigt försenade.

Det hindrade oss dock inte från att följa vår ursprungliga plan att torsdagen den 30 september börja vårt program med att skicka ut ett 60-tal damer i hästdroska för en första titt på Marbella stad. En imponerande syn då ekipage om fyra Sweor i varje drog runt på stan. Före turen berättade Eva Gevius, en rutinerad guide, om Marbellas historia.

Mot kvällen samlades vi till informationsmöte på Hotel El Fuerte i Marbella där de flesta hitresande var inkvarterade. Marbellas ordförande Rose-Marie Wiberg och Monica Haglund, VEMAs ordförande öppnade mötet. Marbellas turistchef var gästtalare. Sedan överraskade SWEA Marbellas styrelse, som dagen till ära var klädda i flamencoklänningar, deltagarna genom en något annorlunda presentation; varje styrelsemedlem sjöng en välkänd svensk visa med ”hemmagjord” text som handlade om vilken roll var och en hade i styrelsen. Det hela blev mycket uppskattat.

VEMA regionmöte i Marbella, 2010Så var det dags för Spansk Afton på Gamonal, en typisk spansk restaurang. Ungefär 85 Sweor bjöds på tapas – den spanska benämningen på smårätter – och sedan följde middagen. Naturligtvis blev det också ett flamencouppträdande, ett måste då man besöker Andalusien.

Fredagen den 1 oktober arrangerades det två utflykter – en till Granada med ett besök på Alhambra och dess vackra trädgårdar och en utflykt gick till storstaden Málaga (Picassos födelsestad). Proffsiga guider medföljde.

Denna dag började också RM-dagarnas huvudsyfte; möte mellan samtliga ordförande inom VEMA. Förutom sedvanliga punkter var diskussioner om SWEA i framtiden ett hett ämne.

Kvällen avslutades med Svensk Afton. Vi bjöds på kräftor och svensk buffé på Restaurang Garum. Ca. 50 Sweor tog Paseo Maritimo (strandpromenaden) från hotellet fram till restaurangen – ledda av en bergsprängare spelande svensk trallvänlig musik såsom Taube, Gyllene Tider, Cornelius med mera. Alla damerna dansade, viftade med sina schalar och sjöng, stämningen var på topp. Det behöver väl inte sägas att det var en sällsynt rolig och annorlunda syn för övriga flanörer på promenaden.

VEMA regionmöte i Marbella, 2010Lördagen den 2 oktober var det dags för årsmötet där samtliga frågor smidigt avhandlades tack vare det förberedande mötet dagen innan. Efter årsmötet höll vår ordförande Rose-Marie Wiberg i en Framtids-diskussion som grundade sig på de tre F som togs fram på VEMAs Regionmöte i Sydafrika 2008. De tre F:en är Föryngring, Förändring, Framtid.

Utflykterna denna dag bestod dels av en tur till de vita bergsbyarna men också en ny tur till Málaga.

Så på kvällen var det dags för festmiddagen på La Meridiana. 100 urtjusiga damer började med en drink utomhus i den ljumma kvällen. Därefter slog vi oss ner vid vackert dekorerade bord. Vi intog en trerätters middag med goda viner och däremellan hölls det lite avslutande tal. Så drog festyran igång igen! Föremålet för damernas uppmärksamhet hette Rud Stewart. Rud är en exakt kopia av Rod Stewart, lika välsjungande och lika eldig. Det hela slutade med att i stort sett samtliga Sweor stod upp, dansade och sjöng med för fulla halsar. Visst är det roligt att vara en Swea!

VEMA regionmöte i Marbella, 2010Söndag den 3 oktober lades en extraresa in för de som ville besöka Gibraltar. Det var 16 Sweor som hängde med på den resan, resten tog en välförtjänt vilodag. Efterresan gick till Marocko 28 damer hängde med på denna 4-dagars resa och för somliga blev det en oförglömlig resa.

Vi som jobbade med planering och genomförandet av Regionmötesdagarna känner oss nöjda och glada med hela arrangemanget, inte minst då vi läser alla lovord och positiva e-mail vi erhållit av deltagarna i efterhand. Och sammanställningen av deltagarnas utvärdering var också en mycket rolig läsning.

Tack alla som kom till Marbella och gjorde detta RM till en härlig SWEA-upplevelse.

Text: Camilla Grahn, redaktör för SWEA-bladet Marbella

VEMA regionmöte i Marbella, 2010