Network Menu

SWEA-lunch på Nordens Ark i Norra Bohuslän

15 juli, 2010, var det dags för årets SWEA-lunch på Nordens Ark i Hunnebostrand. I hällande regn mötte 36 Sweor upp, rustade till tänderna med bekväma skor, regnkläder och paraplyer.

Nordens Ark är en fantastisk anläggning, som arbetar för att rädda och bevara utrotningshotade djur. Det sker genom avel och återinplantering där det är möjligt. Parken drivs som en stiftelse, helt utan vinstintresse.

Vi fick en fantastisk guidning genom en otroligt vacker och varierad natur. Vår guide Patrik svarade tålmodigt på alla frågor från vetgiriga Sweor.

Lunchen avnjöts i restaurangen, som ligger i varghägnet. Tyvärr såg vi inga vargar stryka omkring utanför huset under lunchen, men när vi fortsatte vår promenad genom parken hade vi turen att se några av dem. Snöleoparden satt tryggt inomhus i ett litet hus och betraktade oss där vi stod i ösregnet.

Dagen avslutades dock med solsken och vi fick höra den intressanta historien om hur Nordens Ark kom till av VD:n Lena Lindén.

Parken har öppet alla dagar året om och har ni vägarna förbi är detta något ni absolut inte får missa, det är en djurpark utöver det vanliga.

Ni kan läsa om och se alla djuren på parkens hemsida nordensark.se.

Text och foto: Siv Svensson, SWEA Göteborg