Network Menu

Vad gör Anna Seefeldt när hon inte jobbar åt SWEA?

Till överblickssidan för serien ”Vad gör våra Sweor när de inte jobbar med SWEA?” >>>


Anna Seefeldt

Anna Seefeldt

Anna Seefeldt, ordförande i SWEA Zürich, befinner sig helst på resande fot eller i goda vänners sällskap med ett ”redit” skånskt skratt.

Jag har inte varit medlem så värst länge egentligen. Inte förrän våren 2008 hörde jag om SWEA och blev medlem. Då bodde vi fortfarande i London. När jag gick med hade jag jobbat många år som projektledare på olika reklambyråer. Då det behövdes hjälp med informationsmaterial, tidningen etc. blev det naturligt att jag använde mina kunskaper och lärde mig mer inom design och teknik. Det har blivit ett intresse vilket jag försöker fortsätta utveckla så ofta jag får chansen. Det blir ofta att man sitter framför datorn och ”pillar lite”. Min man är också väldigt tekniskt intresserad så det har blivit en naturlig del av våra liv med huset fullt av ”iProdukter”.

Anna Seefeldt på rutschbana

Anna på rutschbana

När vi flyttade till Schweiz hösten 2008, köpte vi en lägenhet. Tror det var ett sätt för oss att känna att det inte skulle bli en temporär flytt. Det beslutet är jag glad för idag. Den köptes innan den var färdigbyggd och medans jag letade jobb spenderade jag min tid mellan bygget och tyskböckerna. Arbetet och intresset inom inredning och design blandats på ett spännande sätt, och med inspiration och erfarenhet från London och Sverige har det i mina ögon blivit en härlig kompott som hela tiden utvecklas.

Sen vi flyttade hit har det också blivit fler resor till när och fjärran så mycket tid går åt till planering. Man är ju så nära till så mycket nu jämfört med när vi var i London där det tog lika långt tid att bara komma ut ifrån stan som det tar oss här att komma till Frankrike eller Italien. Det är helt underbart! Vi har också ofta besök från familj och vänner som nu har en ”ursäkt” att besöka Schweiz vilket alltid är lika roligt.

På veckodagarna blir det mycket fokus på jobb för oss båda. När vi flyttade hit blev det omöjligt att fortsätta min karriär inom reklam på grund av min begränsade tyska. Nu jobbar jag istället inom företagsutveckling och marknadsföring för ett finansbolag som specialicerar sig på analyser av olika investeringsalternativ där tyskan blir bättre för var dag som går.

På grund av våra jobb blir det inte lika ofta att vi att vi lagar mat till vardags längre, även om vi båda tycker båda det är roligt så blir det oftare något snabbt och enkelt. Däremot lägger vi gärna tid på välplanerade kvällar som Thanksgiving eller annan speciell kväll där vi planerar och lagar mat i timmar och sedan njuter tillsammans med vänner och familj. Då mår jag som bäst!

Anna Seefeldt med flera

Anna Seefeldts uteplats

Annas uteplats

Anna Seefeldt: ett fint middagsbord

Ett fint middagsbord