Network Menu

17 frågor till Tina O’Malley

SWEA International ställde SWEA Chicagos ordförande och PR-kommitténs medlem Tina O’Malley mot väggen och fyrade av 17 frågor till en Swea (14 mars 2011)

Tina O'Malley

Tina O’Malley

Hur länge och var har du bott utomlands?
Jag kom till Chicago som utbytesstudent 1986-87. Efter att ha rest hit i olika omgångar, för att både hälsa på och senare jobba inom modellbranchen, så träffade jag min man under Thanksgiving 1995. Vi firade midnattsbröllop hemma i Karlskrona året därpå.

Vad gjorde du innan – i Sverige?
I yngre år var jag hotellreceptionist i Karlskrona och under tiden jag bodde i Göteborg jobbade jag bl.a. för Studieförbundet Vuxenskolan och höll idrottsklasser för ungdomar med Downs Syndrom. Reste även runt mycket i Europa inom modellyrket.

Vilken är den största förändringen?
Människorna – från en blandad kompott av ytterst konservativa, och i min åsikt, ibland lite tristare individer till mycket färgstarka och vilda personligheter huller om buller. I Sverige är vi alla olika förstås, men ”gapet” verkar i det stora hela vara lite större här.

Vilka är fördelarna med att bo utomlands?
Man får uppleva en annan kultur och barnen blir naturligt två-språkiga i tidig ålder.

Har du upplevt några nackdelar och i så fall vilka?
Saknaden av familj, gamla vänner och att umgås lite mer på riktigt. Här fikas det ju inte så ofta som hemma och det är tunt med spontana räkor och vin-kvällar med kompisar. Det ska planeras och bokas in i kalendern långt i förväg och en del håller man tyvärr endast kontakt med per telefon. OCH…var finns kantarellerna? Jag saknar allemansrätten!

Tina O'Malley med sina två pojkar

Tina med sina två pojkar

Hur ser din vardag ut?
Helst inte likadan varje dag! Jag gillar inte vardagsrutiner och är mycket impulsiv. Utför endast de rutiner jag måste! Jag är mamma till Shane 7, och Finn 5, och det tillför ju en hel del sysslor som blandas hej vilt med SWEA-livet och så mycket annat kul som kan klämmas in. Mina pojkar är vana vid att deras mamma ofta sitter vid datorn, och de fixar därför duktigt eget fika och leker dessutom bra med varandra (för det mesta).

Vad gör du helst på fritiden?
Jag skulle gärna måla lite mer. Påbörjade målarprojekt kan dock ligga i månader innan jag färdiggör dem p.g.a. tidsbrist. Jag gillar att se på film. (Saknar de gamla svartvita svenska matinefilmerna.) Sedan ska man ju helst hinna hålla sig i form för hälsans skull!

Beskriv en lyckad fest.
Jag råkar älska att anordna tema-fester och tycker det är viktigt att det blir välplanerat. Min man och jag brukade hålla årliga ”Newlywed Games” med våra vänner på Alla Hjärtans Dag och det var alltid en stor succé.

Maten är i min åsikt det minst viktiga (gissa varför!). Jag lägger hellre ner mer tid att dekorera mycket och ordentligt så festen blir unik. Fixar stämningen med tänd brasa och bra musik och ser till att baren är välfylld och att det finns tillräckligt med goda men enkla tilltugg. Att ge gästerna ett kul uppdrag när de kommer kan lätta på trycket och ge bra start på en lyckad kväll.

Vad är du bäst på?
Jag tycker om att prata med unga som gamla och har därför lätt för få kontakt med människor. Jag är kreativ med det mesta och är ganska duktig på att ha roligt varje dag! Är jag intresserad av något så lär jag mig fort…fast det stämmer väl på de flesta!

Och sämst?
Att prioritera. Jag gör alltid det roliga först, precis som ett barn. Sedan har jag inget tålamod att laga mat så det brukar inte bli så bra. Har mer än en gång glömt pastan på spisen så att vattnet kokat bort. Tur att det finns andra alternativ!

Tina och SWEA

MAMEs LuSWEA-tåg under världsmötet i Washington D.C. 2009

MAMEs LuSWEA-tåg under världsmötet i Washington D.C. 2009

SWEA har gett mig mer än jag någonsin kunnat tänka mig och det är jag enormt tacksam över. Självförtroende att tala inför en stor grupp, känslan av en stor härlig familj i utlandet, och dessutom möjligheten att känna sig delaktig i något stort. För tillfället (veckan innan världsmötet i Kuala Lumpur) befinner jag mig lite i ett SWEA-rus, fast min make nog hellre skulle kalla det för en ”SWEA-addiction”. Kanske har han lite rätt iallafall? Troligtvis har jag överdoserat litegrann den sista tiden!

När blev du Swea?
Jag blev Swea 2004 – efter 10 år i Chicago – och önskar nu att jag blivit medlem 10 år tidigare.

Varför?
Jag och min vän Cecilia beslutade oss för att gå med i SWEA för att få en anledning att träffas under planerade SWEA- program, då vi annars var dåliga på att ses.

Tina O'Malley i MAMEs LuSWEA-tåg under världsmötet i Washington D.C. 2009

Tina i MAMEs LuSWEA-tåg under världsmötet i Washington D.C. 2009

Vad är din uppgift i SWEA just nu?
Jag sitter på mitt tredje år som ordförande i SWEA Chicago och mitt första år i SWEA Internationals PR-kommitté.

Vem, nu levande eller i världshistorien, skulle du helst vilja bjuda till ett SWEA-möte?
Min mormor som är i himlen…

Berätta om ditt roligaste SWEA-minne.
Eftersom jag älskar att spexa, får jag nog säga världsmötet i Washington D.C. 2009, då vi i region MAME (Mellersta Amerika) överraskade med ett busigt LuSWEA-tåg innan festmiddagen.

Vad har vi glömt att fråga?
Vad vore livet utan SWEA?

Vad skulle du ha svarat?
Mycket tråkigare!

Tina O'Malley och Ingrid Bergström

Tina med Ingrid Bergström

Vem tycker du de 17 frågorna ska gå till härnäst och varför?
Ja det var verkligen en bra fråga…det finns ju några tusen att välja mellan! Jag föreslår min vän, Chicago-Swean Ingrid Bergström som just fyllt 90 år. Hon är mycket omtyckt av oss alla i Chicago och är dessutom jätterolig och full av energi och flärd!

Tack Tina!

Frågor: Anna Sjöblom, SWEA Milano
Foto: Privat