Network Menu

17 frågor till Cecilia Browning

Vi ställde vår ordförande, Cecilia Browning mot väggen och fyrade av

17 frågor till en DC Swea

Hur länge och var har du bott utomlands?
Jag flyttade från Sverige 1984, först till Dublin, Irland, HongKong, Singapore, New Canaan (Connecticut, USA), Great Falls, Virginia och nu Washington, DC.

Vad gjorde du innan – i Sverige?
Gick på Handels och jobbade på Price Waterhouse och Ericsson. Jag träffade en amerikan i Stockholm som jobbade på Citibank i Sverige i fyra år, gifte mig med honom och när han blev förflyttad till Irland, fick jag jobb på ambassaden i Dublin.

Vilken är den största förändringen?
Till att börja med var det att ingen kände till Handels och Stockholm, men nu är det ljudnivån, svenskar är så lågmälda (om ni jämför Arlanda med Newarks flygplats förstår ni vad jag menar).

Vilka är fördelarna med att bo utomlands?
Vädret framför allt i november……. Men också självklart att man får perspektiv, viktigt att förstå att hemlandet inte alltid är mitt i universum.

Har du upplevt några nackdelar och i så fall vilka?
Att inte kunna tala som en infödd – framförallt när vi bodde i HongKong och Singapore, och tillhöra en minoritet och därmed känna sig utanför. Dock är det självklart att en sådan upplevelse är ovärderlig för att kunna förstå och identifiera sig med andra kulturer.

Hur ser din vardag ut?
Promenerar till jobbet på House of Sweden, som lokal representant/GM för Statens Fastighetsverk. Ofta går jag på möten på kvällarna, jag är också med i styrelsen i två affärsidkarföreningar här i Georgetown, och sedan blir det en hel del SWEA på kvällarna också förstås!

Vad gör du helst på fritiden?
Hälsar på mina nu yrkesarbetande barn – två bor i Charlotte, och en i New York, åker till Sverige givetvis, och skidåkning, men vinprovning och Happy Hour här i Georgetown är lokala favoriter för mig. Och självklart SWEA-aktiviteter!

Beskriv en lyckad fest.
Förrätt och dessert, och champagne att dricka – utomhus i sommarvärmen, gärna på ett tak, för att slippa myggen, med fantastisk utsikt. Och givetvis massor med glada människor med olika bakgrunder, som helst bott i många olika länder. Mitt i festen blir det salsa-lektion!

Vad är du bäst på?
Jag är bra på att få folk på gott humör och på att få dem att se det positiva, vilket bottnar i att jag skrattar mycket och är positiv själv. Detta har dock givit mig alltför många skrattrynkor redan.

Och sämst?
Säga nej…….

Du och SWEA

När blev du Swea?
Jag blev Swea 2003

Varför?
Höll på att skilja mig, och blev helt plötsligt oerhört svensk!

Vad är din uppgift i SWEA just nu?
Jag är ordförande i Washington DC, och vice för OAME regionen.

Vem, nu levande eller i världshistorien, skulle du helst vilja bjuda till ett SWEA-möte?
Claude Monet – för att få en impressionistisk målningsdemonstration.

Berätta om ditt roligaste SWEA-minne.
Att dansa långdans på IKEA och se amerikanarnas miner när vi sjunger och dansar Små grodorna mellan borden! (Måste också ta med när vi fick tre gånger så mycket folk på julbasaren än vad vi väntade oss när vi ”flyttade” basaren till House of Sweden, det var ett roligt och kaotiskt-stressigt minne. Alla fick kavla upp ärmarna och hoppa in överallt.)

Vad har vi glömt att fråga?
Vad är det bästa med SWEA?

Vad skulle du ha svarat?
Sweorna förstås, vi bildar ett fantastiskt levande nätverk.